Geros nuotaikos užrašai


Kepiniai iš širdies
March 9, 2008, 5:51 pm
Filed under: kepiniai/baking, receptai/recipes

apkepas

Šiandien besisukinėjant parduotuvėj ir renkantis produktus vakarienei užsinorėjau varškės apkepo su brokoliais, o gal špinatais. Bet parduotuvėj nebuvo špinatų, o brokolius apvirti būtų užtrukę ilgiau nei norėjau. Taigi tik pačiupau pakelį varškės ir lėkiau namo, nes žinojau, kad šaldytuve tikrai ką nors rasiu.

Gamindama niekada tiksliai nesilaikau receptų ir mėgstu eksperimentuoti, tad namie susiradau saldaus varškės apkepo receptą, kurį per darbų pamokas išbandėme dar 5 klasėje ir nusprendžiau užsiimti virtuvės magija.

Čiupau šaldytas daržoves, kurių visada būna šaldymo kameroj, kumpio gabalėlį, fermentinio sūrio ir kibau į darbą. Tiesa, dar čiupau nepridegančias širdelių formeles, kurias vakar pastebėjau parduotuvėje. Visai gali būti, kad to apkepo užsimaniau tik dėl to, kad knietėjo išbandyti naujas formeles.

Ir tiesą sakant, gavosi labai jau skanu 🙂 kaip tikra širdžių ėdikė, sukimšau dvi širdeles.

Apkepas su daržovėmis ir kumpiu (2 asmenims)

Produktai:

200 g varškės (ėmiau liesą, bet tikriausiai su riebia dar skaniau)
1 š. sviesto
2 kiaušiniai
2 š. grietinės
0.5 a.š. sodos
4 š. pieno
3 š. manų kruopų
daržovių (aš rinkausi šaldytą daržovių mišinį su brokoliais ir kitokiais skanumynais, taip pat įpjausčiau šaldytuve rastos paprikos)
kumpio
mėgstamų prieskonių
fermentinio sūrio

Gaminam:

Varškę ištrinti kartu su kiaušiniais. Į grietinę suberti sodą ir išplakti, kad suputotų. Supilti mišinį į varškę. Išlydyti sviestą ir supilti į varškę. Supilti pieną. Išplakti mišinį iki purumo. Sudėti supjaustytas daržoves (jei daržovės šviežios, ypač jei tai brokoliai, vertėtų bent truputį apvirti) ir pjaustytą kumpį. Suberti patinkančius prieskonius. Sudėti manų kruopas ir viską išmaišyti.

Skardą ar formeles ištepti sviestu, pabarstyti manų kruopomis ar džiūvėsėliais.

Mišinį supilti į skardą, užpildant 2/3 skardos.

Apibarstyti mišinį fermentiniu sūriu.

Kepti 200 laipsnių temperatūroje kol gražiai apskrus, o išbandžius medinis pagaliukas bus švarus (apie 25-30 min.).

Valgyti karštą su grietine.

Skanaus!

*O aš lekiu gerti ekologiškos kavos su kondensuotu pienu ir sausainiais be konservantų 🙂

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

[…] Dar ne viskas: Pasikėsinimas į darboholiką. • Itin brangi klaida. • Skaitmeninių fotoaparatų darbininkai ir aristokratai. • Bergždžios maldos. • Širdingas kepinys. […]

Pingback by Blogorama #358 : nežinau.lt




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: