Geros nuotaikos užrašai


Užkonservuota vasara
August 8, 2008, 4:57 pm
Filed under: receptai/recipes

Karštą vasaros dieną visai nesinori stovėti prie viryklės ir braukti prakaitą, bet kai pagalvoji, kad žiemą atsidarius indelį pajusi vasaros kvapą, nieko kito nelieka, kaip tik čiupti krepšį ir eiti uogauti… arba eiti į turgų. Jei atvirai, neįsivaizduoju, kaip tos babytės skaudančiom nugarom prirenka tiek uogų. Ir labai tikiuosi, kad jos nenaudoja draudžiamų “šukų” (tikriausiai tikiuosi veltui). Na, bet palaikyti vietines babytes kur kas geriau nei palaikyti pramonės magnatus ir prekybos tinklus (kuriuos vis tiek tenka palaikyti perkant uogienei taip reikalingą cukrų).  Tai va… einam mėlyniaut į mišką arba į turgų, tada apsirūpinam cukraus atsargom ir 1 citrina.

O tada… tada po truputį gimsta mėlynių uogienė. Pilam mėlynes, cukrų, ir 1 citrinos sultis ir 4 šaukštus vandens į puodą ir verdam. Verdam, kol užverda, tada 10 minučių verdam ant mažos ugnies, o paskui dar apie 20-25 minutes verdam ant kaitrios ugnies. Žodžiu, verdam tol, kol uogienė ima tirštėti. Nukeliam nuo ugnies, palaukiam porą minutėlių ir pilam į indelius. Užsukam dangtelius ir – vasara užkonservuota mėlynių uogienėje.

Viriau pagal knygą “101 naudingi patarimai. Vaisių konservavimas.” Taip pat užkonservavau ir avietinę vasarą.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a comment



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: