Geros nuotaikos užrašai


Too much, too little
August 2, 2009, 4:11 pm
Filed under: kepiniai/baking, receptai/recipes

braske

Kai anądien užsimaniau išsikepti braškinių keksiukų, negalėjau patikėti savo akimis – braškių nebėra!!! Nebėra nei prie parduotuvės, nei turgelyje – niekur nebėra!!! Tai ką, vasara jau į pabaigą? Kažkaip nė nespėjau pastebėt kaip tos braškės ėmė ir baigėsi.

***
When I decided to bake strawberry cupcakes the other day, I couldn’t believe my eyes – the strawberries were gone!!! I mean it – there were no strawberries in the farmer’s market, none at all!!! Does it mean the summer is almost over? I didn’t even notice how the strawberries disappeared.

keksiuk2

Bet prieš porą dienų būdama Ekspuodicijoj užmačiau kelias braškes ir iškaulijau, nes labai norėjau išbandyti braškinius keksiukus.

***

But a couple of days ago during my Expotition I noticed some strawberries in a field  and I got them. I really wanted to try strawberry cupcakes.

keksiuk

Keksiukus kepiau pagal  Beatos virtuvės receptą. Turiu pasakyti, kad žalia, t.y. nekepta, tešla buvo dieviškai skani. Taip, aš esu iš tų kepėju, kurie išlaižo tešlos dubenį ir nulaižo plaktuvą. Čia nuo vaikystės laikų, kai atostogaudama pas nuostabią kepėją močiutę lakstydavau su žalios tešlos gabalu. Keksiukai iškilo kuo puikiausiai – be menkiausio įtrūkimo. Žodžiu, receptas labai geras, jei ne vienas Bet…

***

This time I made cupcakes according to Beatos virtuve recipe. The dough was nice, the cupcakes rose evenly. The recipe was great except one thing…

keksiuk1

Niekaip nesuprantu, kaip taip nutiko, bet nutiko. Matuodama cukrų pažiūrėjau į padalą, skirtą ne cukrui, o miltams. Buvau tikra, kad atmatavau cukrų teisingai. Bet tik gerokai vėliau, jau kišdama keksiukus į orkaitę supratau savo klaidą – padauginau cukraus, vietoj 150 g cukraus įdėjau 250 g. Ir jau niekaip nebeišimsi. Taigi dabar valgau labai saldžius keksiukus ir vis keikiu save, kad nesupratau ženklo, kai matuojant cukrų baigėsi visas namie esantis baltasis cukrus, tad paskutinį 100 g teko pakeisti geltonuoju.

***

I have no idea how it happened, but it did anyway. When measuring sugar I looked at the scale for flour, not for sugar. This way I measured 250 g instead of 150 g. I understood that only when putting cupcakes into the oven. Oh well… hello sweet life. I should have understood the sign when I ran out of white sugar while measuring, but no… I just substituted the last 100 g with yellow sugar.

keksiuk3

Kepsiu dar, būtinai, ir su teisingu cukraus kiekiu. O, tiesa, reikės sulaukti kito braškių sezono.

***

I will bake them again and with the right amout of sugar.  Ah, but I’ll have to wait for the next strawberry season.

Advertisements

7 Comments so far
Leave a comment

So was it good?:)

Comment by Tanya

Atrodo labai skaniai :). Manau, jei recepte braskini jogurta pakeitus kokiu kitu, pvz melyniniu, ir papuosus melynemis irgi skaniai gausis. Tik dabar pradejau galvoti ar yra toks jogurtas 😀

Comment by ugne

skanumėlis gražumėlis:) dabar aviečių yra;)

Comment by Dovile

Tanya, it was good, but a bit too sweet – next time I’ll add a bit less sugar 😉

Ugne, yra ir mėlynių jogurtas ir kokių tik nori jogurtų 😉 tik va, man atrodo, visas tų bratškinių keksiukų skanumas yra net ne tešloj, o tam kreme ant viršaus, todėl jei darytum pvz su mėlyninių jogurtu, tai reikėtų ir kremą su mėlynėm daryt… ir paskui to kremo nepagailėt užtept… bent jau kitąkart kai darysiu, tai kremą darysiu ne iš pusės sūrio indelio, o iš pusantro ar dviejų 😀

Comment by lapai

Kaip graaaaažu:)

Comment by Loreta

mmmmmmmmmm……….
o galiu paklaust kur raudonu krepseliu radai?

Comment by ruta elze

ruta_elze, Rimi įvairių spalvų krepšelių komplektas 😉

Comment by lapai




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: