Geros nuotaikos užrašai


Have a Bite
November 7, 2009, 9:43 am
Filed under: receptai/recipes

suris2

Mano galva yra dalykų, kurių namuose niekaip, na tiesiog niekaip neįmanoma pasigaminti. Pavyzdžiui plastelino ar lydyto varškės sūrio. Nežinau, kodėl, bet man atrodo, kad tokiems dalykams taikomos kažkokios ypatingos aukštosios technologijos. Bet gi klysti – žmogiška. Beata iš “Beatos virtuvės” parodė, kad plasteliną lengvų lengviausiai galima išsivirti paprasčiausiam puode. O lydytas varškės sūris, pasirodo, irgi paprastas kaip trys kapeikos.

***

There are some things that can never be possibly made at home, I think. For example, play dough or cream cheese. I think you need some advanced technologies for those. Well… I’m wrong. Play dough is easily cooked in a simple pot, and making cream cheese is as easy as that.suris

Naminis lydytas varškės sūris

Imam:

1 kg varškės,
1 litro pieno,
2 kiaušinių,
100 g sviesto,
druskos pagal skonį,
0,5 arbatinio šaukštelio sodos.

Gaminam:

Pieną supilti į puodą, sudėti varškę ir virti ant lėtos ugnies kol atsiranda išrūgos.

Tada paimti kiaurasamtį ant jo užkloti marlę ir nukošti. Nukoštą varškę sudėti atgal į puodą, supilti išplaktus kiaušinius, sudėt sviestą, druską, sodą. Viską gerai išmaišyti.

Puodą statyti ant silpnos ugnies ir nuolat maišant kaitinti kol pasidarys vientisa masė. Jei norit prieš baigiant virti – galima įdėti kmynų arba patinkančių prieskonių.

Sūrį supilti į indelius ir dėti į šaldytuvą kad sustingtų.

Šaltinis: Jovita.lt

Mano pastabos: Gaminau iš pusės kiekio, tad sūrio gavosi apie 300 g. Kai nukošinėsit varškę, nenuspauskit per daug, kad varškė nebūtų sausa, nes sūris bus ne tąsus, o labai tirštas. Ir dar, paimprovizuokit su prieskoniais.

suris1

Home-made cream cheese

You’ll need:

1 kg cottage cheese,
1 liter milk,
2 eggs,
100 g butter,
salt,
0,5 tsp baking soda

Let’s make it:

Simmer milk and cottage cheese till whey is separated.

Filter cottage cheese. Add eggs, butter, salt, baking soda to cottage cheese and simmer.

Refridgerate.

Yes, it’s that simple.

My notes: When filtering cottage cheese, don’t press the cheese. You don’t want it to be dry. Dry cottage cheese = dry cream cheese. Improvise with spices.

Advertisements

5 Comments so far
Leave a comment

Toje antroje nuotraukoje taip apetitiškai atrodo, kad gal ir aš pabandysiu pasigaminti.

Comment by Laima

Palikau šiek tiek išrūgų, pabijojau, kad nebūtų per kietas. Tai gavosi per skystas :))))

Comment by Laima

bet tai per skystas gi gerai – šaldytuve sustings dar biškį ir bus pats tas – tepamas sūris… nes mano ir iš antro bandymo gavosi kaip pjaunamas lydytas sūrelis.

Comment by lapai

Tai taip ir gavosi 🙂

Comment by Laima

Ojėj… einu prisėst… 😀
…prieš kokius 15 metų man teko paragaut lydyto naminio varškės sūrio ir nuo to laiko negaliu jo pamiršt. Bandžiau porąkart pati išsivirti, bet procesą atsiminiau labai jau per miglą, o dar su mano kulinariniais gabumais, ir paklaust jau nebebuvo ko…
O dabar! Echm, kaip čia greičiau sulaukt, kol parduotuvė atsidarys!.. 😀
Ačiū, Karina! Labai labai 🙂

Comment by Jurga




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: