Geros nuotaikos užrašai


Pass It On, He Says
January 11, 2010, 11:54 am
Filed under: receptai/recipes

Na gerai, čia nėra maisto blogas, bet čia blogas apie bileką, todėl manau, kad maistas patenka į šitą kategoriją. Kadangi aš toliau sąžiningai bandau Jamie Oliver “Ministry of Food” receptus, manau, kad šituo verta pasidalinti. Kodėl? Nes jis – paprastas ir greitas, labai tinkamas pusryčiams arba į kokius tešlos krepšelius svečiams vaišinti, arba per Velykas šalia įdarytų kiaušinių arba arba arba… na supratot, visom progom toks tinkamas daiktas.

***

This isn’t a food blog really, you’ve probably noticed that. But this is a blog about this and that and I think food falls into that category quite well. Anyway, I’ve been exploring Jamie Oliver’s “Ministry of Food” I got for Christmas, and I couldn’t resist this smoked mackerel pate. Why? Because it’s fast to make, it’s delicious for breakfast or for serving it in small crust baskets, or for Easter dinner, or for anything else you can think of.

Kol gyvenau Klaipėdoje, labai mėgau valgyti žuvį. Būdavo smagu šeštadienio ryte išsiruošti į žuvies turgų ir rinktis šviežią žuvį, o paskui grįžus namo valgyti valgyti valgyti.  Nuo to laiko, kai apsigyvenau Vilniuje, žuvies valgau labai mažai. Tiesiog nekenčiu jos pirkti parduotuvėje – beveik visa man atrododo nešviežia ir nevalgoma. Gal tik išskyrus lašišą. Bet šįkart neatsilaikiau ir nusprendžiau pasakyti Taip rūkytai skumbrei, tiksliau skumbrės paštetui. O receptu dalinuosi dėl to, kad esu raštiškai pasižadėjusi Oliverio knygoje perduoti bent 4 receptus kitiems žmonėms, kad šie receptai plistų kuo toliau, o žmonės gamintų namuose kuo daugiau.

***

While I was living in Klaipeda, a port city of Lithuania, I used to love eating fish. Waking up on Saturday, going to a fish market, buying fresh fish and preparing it was a great weekend experience. Now that I moved to a capital Vilnius, I rarely eat fish as all the fish in the supermarkets seems stale to me. I can’t stand it, so I only buy salmon from time to time. But I simply had to try this mackerel pate. I’m sharing this recipe with you because I made a written pledge in Jamie Oliver’s book that I would pass on at least 4 recipes from the book, so that more people would prepare food at home.

Rūkytos skumbrės paštetas

Imam:

400 g karšto rūkymo skumbrės (apie 2 vidutinio dydžio žuvys be galvų)
200 g Philadelphia sūrio
2 š krienų
svogūnų laiškų
viena citrina
pipirinės daigų

Gaminam:

Nulupam nuo skumbrės odą ir išimam visus kaulus (ilgiausiai trunkanti gamybos proceso dalis). Dubenyje sumaišome Philadelphia sūrį ir krienus.
Sukapojame svogūnų laiškus.
Ant gabalais suplėšytos skumbrės sutarkuojame citrinos žievelę, sudedame susmuklintus svogūnų laiškus ir viską kapojame peiliu tol, kol atsiranda vienalytė masė. Blenderiu trinti nerekomenduoju, nes bus per skysta košė.
Taigi skumbrės masę sudedam į dubenį su Philadelphia sūriu ir krienais. Viską gerai išmaišom. Išspaudžiam į dubenį vienos cirtinos sultis. Dar kartą viską gerai išmaišom.
Patiekiam ant skrudintų duonos riekelių su pipirinės daigais ir griežinėliu citrinos.

Va ir viskas!

Šaltinis: Jamie Oliver

***

For English readers here’s the original Smoked Mackerel Pate recipe in Jamie Oliver’s blog.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a comment



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: