Geros nuotaikos užrašai


Light and Easy Saturday Morning
January 16, 2010, 11:17 am
Filed under: receptai/recipes


Kai iš vakaro pusvalandį pasisuki virtuvėje, šeštadienio rytas tampa lengvas ir saldžiai malonus. Ir svarbiausia, labai sveikas. Nes kas gali būti sveikiau už naminius miuslius dabar paplitusiu pavadinimu granola. Kai jums jau atsibos Jamie Oliverio “Ministry of Food”, sakykit, nes man kol kas ji tikrai visai neatsibodo. Jei atvirai, kiekvieną savaitę susižymiu bent kelis patikusius patiekalus ir stengiuosi juos išbandyti.

***

If you sacrifice half an hour in the evening, you’ll have nice, light and healthy Saturday morning. Because what’s not to be healthy with all the oats, nuts, seeds and fruit. Tell me once you’re fed with the “Ministry of Food” book because I’m far from that. I think I try out at least a couple of recipes a week.

Prieš pradedant gaminti buvo labai naudinga persitvarkyti kruopų spintelę – taip aptikau kuo puikiausiai išsilaikiusius prieš galybę metų pačios skintus ir džiovintus juoduosius serbentus. Labai tiko mano paukščių maistui.

***

It was a great idea to reorganize my pantry before I started making granola. I found my own dried blackcurrants that worked great in this recipe.

Granola, miusliai arba paukščių maistas

Imam:
200 g avižų dribsnių (tų storųjų paprastųjų)
150 g patinkančių riešutų ar riešutų mišinio
50 g sėklų (moliūgų, saulėgrąžų, sezamų, linų sėmenų, kt.)
50 g kokoso (nebūtinai)
150 g džiovintų vaisių ar uogų
5 š skysto medaus ar klevų sirupo
5 š alyvuogių aliejaus
1 a.š. cinamono (nebūtinai)

Gaminam:
Avižų dribsnius gerai išmaišome su smulkintais ar nesmulkintais riešutais (pagal skonį) ir sėklomis. Apipilam medumi, alyvuogių aliejumi, užbarstome cinamoną. Viską labai gerai išmaišom, sudedam į skardą ir išlyginam.
Pašaunam į 180 C orkaitę ir kepam 25-30 minučių vis kas 5 minutes ištraukdami ir viską gerai permaišydami.
Po maždaug pusvalandžio ištraukiam iš orkaitės, suberiam smulkintus džiovintus vaisius ar uogas. Palaukiam kol atauš (arba nelaukiam) ir valgom su jogurtu, pienu, sultimis ar vienus.
Sandariai uždarytą mišinį galima laikyti apie dvi savaites.

Šaltinis: Jamie Oliver “Ministry of Food”

***
Granola

You’ll need:

200g rolled oats
150g mixed nuts (hazelnuts, almonds, walnuts, brazil nuts)
50g mixed seeds (sunflower, pumpkin, sesame and poppy if you please)
50g dessicated coconut
1 teaspoon ground cinnamon
150g (or less if you’re us) dried fruit (we use apricots but you could add cranberries or raisins)
5 tablespoons runny honey (or maple syrup)
5 tablespoons olive oil


Let’s make it:

Preheat the oven to 180C/350F/gas 4. Put your dry granola ingredients, including the coconut and cinnamon but not the dried fruit, on a baking tray. Stir well and smooth out. Drizzle with the honey and a little olive oil and and stir again. Place the tray in the preheated oven for 25 to 30 minutes. Every 5 minutes or so, take the granola out and stir it, then smooth it down with a wooden spoon and put it back into the oven. While it’s toasting, roughly chop up any large dried fruit. When the granola is golden, remove it from the oven, mix in the dried fruit and let it cool down.

From: Jamie Oliver “Ministry of Food”

Advertisements

2 Comments so far
Leave a comment

na ką gi ką gi, pas mane tai avižų per sezamą nesimato 😉 ne tai fotohigieniška pas mane 🙂

Comment by winia

winia, eik sau, man jau vėl tuoj gamint reikės, nes tas litrinis sloikiukas mįslingai baigėsi <_<

Comment by lapai




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: