Geros nuotaikos užrašai


Birthday Breakfast
February 3, 2010, 11:19 am
Filed under: receptai/recipes

Ką normalūs žmonės daro savo gimtadienio išvakarėse? Ruošiasi, dažniausiai svečiams. O aš ruošiu pusrytėlį sau mylimai. Kas gali būti geriau už šokoladinius romo keksiukus ir beveik ledus semifreddo. Vakar teko paplušėti virtuvėje, kad šįryt galėčiau mėgautis smaližiaus malonumais. Semifreddo, tai tokie ledai ne ledai, bet labai skanu ir nereikia ledų gaminimo aparato. Ir gali būti visokiausių skonių, visokiausių riebumų… manau reikės atrasti vietos šaldiklyje nuolatiniam indui.

***

What do normal people do on the eve of their birthday? Prepare for guests. Well, I’m simply preparing myself breakfast. What could be better than chocolate rum cupcakes and cherry semifreddo. True birthday treat, I’d say. I was making semifreddo for the first time, but I think I now need to dedicate constant a place in my freezer for a semifreddo pan.

Šokoladinis semifreddo su vyšniomis

Imam:
400 ml grietinėlės
4 kiaušiniai (atskirti trynius nuo baltymų)
keli šaukštai cukraus
250 g juodo šokolado
250 g kapotų šaldytų vyšnių
150 g cukruje kepintų smulkintų migdolų

Gaminam:
Vandens vonelėje ištirpdome šokoladą ir ketvirtadalį grietinėlės. Paliekame ataušti.
Tuo tarpu kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Kitame inde iki baltumo išsukame trynius su cukrumi. Dar kitame inde išplakame grietinėlę.
Sumaišome grietinėlę su plakta trynių mase ir šokoladu. Suberiame šaldytas kapotas vyšnias ir migdolus. Į masę sukrečiame ir atsargiai išmaišome išplaktus baltymus.
Stačiakampę kepimo formą arba metalines fomeles išklojame maistine plėvele, supilame masę, uždengiame ją plėvele ir įdedame nakčiai į šaldiklį.
Išsitraukiame, susipjaustome ir valgome! Niam.

***

Chocolate Cherry Semifreddo

You’ll need:
250 g dark chocolate
400 ml thickened cream
4 eggs, separated
a couple tablespoons of sugar
250 g pitted frozen cherries, chopped
150 g sugar glazed almonds, chopped

Let’s make it:
Melt chocolate in a bowl with 1/4 cup cream over boiling water. Beat well together and cool.
Whip remaining cream.
Whisk egg yolks together with sugar until white.
Stiffly beat egg whites.
Beat chocolate together with cream and yolks. Add chopped cherries and sugar glazed almonds. Whisk egg whites into the mixture.
Line a large loaf pan or mold, with plastic wrap leaving a good length of wrap hanging over the sides.
Pour the mixture into a pan, wrap securely in plastic wrap and freeze overnight.
Serve sliced alone or with sauce. Yum!

Advertisements

12 Comments so far
Leave a comment

Happy Birthday to you!

Comment by corry

Su gimtadieniu!!!!!

Comment by Saulės Pieva

Su tortadieniu! Neišsemiamos kūrybinės stiprybės, norų išsipildymo ir visko visko visko ko tik užsimanysi 😉

Comment by Irma

Su gimimo diena. 🙂 Aš tai bijau desertų su “žaliais” kiaušiniais.

Comment by Laima

Gero gimtadienio! O čia gera mintis, turiu dar laiko sugalvot, ko man mylimai norėsis gimtadienio rytą 😀

Comment by Vaida

Ir aš sveikinu su gimimo diena. Linkiu, kad būtų gyvenime kuo mažiau kartėlio ir kuo daugiau saldžių akimirkų.

Comment by Danguolė

Birthday Greetings!!!
Hope you have a great day!!!
That dessert looks just delicious!

Comment by Mary Ann

Sveikinimai:)

Comment by Loreta

Su gimtadieniu! Geros nuotaikos šiandien ir daug smagumo visus metus!

Comment by Daivulė

Su saldžiu gimtadieniu:)

Comment by Dovile

Su gimtadieniu 🙂

Comment by Ieva

Ačiū už gražius sveikinimus, merginos 🙂

Thank you for you wishes 🙂

Laima, aš bijojau, bet paskui pagalvojau – negi visą gyvenimą taip ir bijosi dėl skonio, juolab kad į ledus irgi kiaušus deda 😉

Comment by lapai




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: