Geros nuotaikos užrašai


Not For Kids
May 31, 2011, 7:14 am
Filed under: receptai/recipes


Mėgstu kavą, bet prie kavos dažniausiai dar norisi ir deserto. Bėda. O dar dabar, kai, atrodo, karščiai įsisiūbuoja, karšta kava taip nebežavi. Taigi nusprendžiau pasigamint tiesiog kavos desertą – išspręsiu pyragaičių dilemą, o ir karštą vasaros dieną pats tas… nors gal geriau ne dieną, o vakare, nes kreminis kavos likeris gal ir skanu, bet nelabai tinka sėdint darbe bet kokiam pavidale..
***
I like coffee, but I usually want to eat something sweet while drinking it. A problem it is. Also, with the hot weather coming back hot coffee is not one of my favourites. So I decided to make a coffee dessert and solve both the pastry problem and the heat question. It’s great for a hot day like that, or better yet a warm evening because a cream liqueur surely tastes good, but it’s not so great having it at work in any form.

Taigi tikrų tikriausia… kavos žėlė su kreminiu kavos likeriu “Poema” (nors įtariu, kad būtų dar skaniau, su karališkų slyvų “Poema”) ir pieno puta. Tikrai nesu žėlė gaminimo profesionalė. Iš vaikystės prisimenu fantastiško grožio saldžias močiutės žėlė ir mamos sterko užpiltines, dekoruotas valgomom gėlėm, pakalnutėm ir kitokiom grožybėm. Jei atvirai, žėlė gaminu kokį kartą per metus ir gamyba baigiasi tuo, kad su žėlė milteliais sumaišytas vaisių sultis supilu į indelį. Viskas. Šįkart nusprendžiau truputį pavargti ir išbandyt žėlė sluoksnius. Gal ne idealiai, bet pavyko. Kitąkart dar truputį geriau leisčiau kiekvienam sluoksniui pastingti.
***
So this is a coffee jello with cream cofee liqueur (though I think it would even be better with plum liqueur) and a milk foam. I am not into making jelly. I remember my grandmother making jello decorated with fruits and my mom making jellied fish with flowers made from vegetables. It always looked so great. As for me, making jello means mixing juice or fruit pulp with jello powder and pouring it into glasses. That’s it. But I decided to try layers this time. Maybe they’re not ideal, but it worked even though next time I would wait longer for each layer to set.

Taigi receptas labai paprastas ir tikrai “iš akies”, tiesiog žėlė miltelių kiekį pasiskaičiuoti reikia pagal ant pakuotės parašytą vandens kiekį.
Imam:
Grietinėlės kavos likeris “Poema”
Kava
Pienas
Cukrus
Žėlė milteliai

Gaminam:
Išbrinkinam žėlė miltelius.
Pašildom likerį, įdedam išbrinkintą žėlė.
Įpilam į stiklines. Laukiam, kol atvės ir sustings.
Pasidarom mėgstamos kavos. Įdedam cukraus, išbrinkintą žėlė. Atvėsinam iki kambario temperatūros.
Atsargiai plona srovele pilam į stiklines ant sustingusio likerio. Laukiam, kol atvės ir sustings.
Pakaitinam pieną, įdedam cukraus, išbrinkintą žėlė. Galim išplakt iki putų. Atvėsinam iki kambario temperatūros.
Atsargiai plona srovele pilam į stiklines ant sustingusios kavos. Laukiam, kol sustings. Valgom!
***
The recipe is really easy and I made everything just measuring by eye.

You’ll need:
Cream coffee liqueur (or any other you like)
Coffee
Milk
Jelly powder
Sugar

Let’s make it:
Dissolve the jello powder in water.
Heat the liqueur and add the dissolved jello. Pour it into a glass. Wait and let it set.
Prepare the coffee you like, add sugar, and dissolved jello.
Carefully pour it onto the liqueur layer. Wait and let it set.
Heat your milk, add sugar, and dissolved jello.
Carefully pour it onto the coffee layer. Wait and let it set. eat!


Jei likerio neužvirsit, o tiesiog pašildysit, laipsniai niekur nedings, bet jei nenorit alkoholinio žėlė, užvirus likerį, laipsniai išgaruos.
***
If you won’t boil the liqueur, the alcohol will not dissapear. However, if you don’t want any alcohol in you jello, boil the liqueur and the alcohol will evaporate.

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

Aš irgi ruošiausi dar kažką pagaminti su šiuo likeriu, bet jis puikiai nugurgėjo mano ir draugių stemplėmis ir vienas 🙂

Comment by Indre




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: