Geros nuotaikos užrašai


Oh Pumpkin, you’re so big
October 26, 2012, 2:44 pm
Filed under: kepiniai/baking, receptai/recipes

Ruduo – pats darbymetis. Auksinis ruduo, regis, šiandien baigėsi. Bet rudens gėrybių dar su kaupu, o šitą pyragą turėjau iškepti dėl vienokių ar kitokių priežasčių. Vieniems ragavusiesiems patiko labiau, kitiems – mažiau. Man gal truputį per saldus, dėčiau mažiau cukraus į įdarą, bet turiu pastebėt, kad tešla labai maloniai kočiojasi ir gaminasi. Taigi vertinčiau 7/10.

Kvapusis moliūgų pyragas

Didelė skarda (28 cm)
Tešlai:

100 g sviesto ar margarino
180 g. miltų
1 kiaušinis
100 g cukraus
Žiupsnelis druskos
Vienos citrinos nutarkuota žievelė

Moliūgų įdarui:

1,5 kg moliūgas
100 g cukraus
Nutarkuota vienos citrinos žievelė
3 kiaušiniai
1 a. š. vanilinio cukraus
1 a. š. cinamono
½ a. š. malto imbiero
Žiupsnelis malto muskato riešuto, gvazdikėlių
Cukraus pabarstyti

Tešlos paruošimas:

Miltus su minkštu sviestu ar margarinu sutrinti iki trupinukų, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, įtarkuoti vienos citrinos žievelę ir suminkyti iki vientisos masės. Tešlą įvynioti į plėvelę ir palaikyti šaldytuve 2–3 val.
Iškočioti blyną, didesnį nei numatyta kepimo skarda, ir juo iškloti skardą gerai prispaudžiant ir pakeliant tešlos kraštus taip, kad būtų galima suformuoti krepšelį. Tešlą subadome šakute ir, užtiesę folija, užpilame kelias saujas žirnių arba pupelių.
Kepame 180 °C temperatūroje apie 15 min. Foliją su žirniais ar pupelėmis nuimame ir leidžiame krepšeliui atvėsti.

Įdaro paruošimas:

Moliūgus nulupame, pašaliname sėklas, supjaustome 3 cm dydžio kubeliais ir kepiname supylę ant skardos 180 °C temperatūroje apie 45-50 min., kol moliūgai suminkštės, bet neapskrus. Iškepus moliūgus nusunkiame ir atvėsiname.
Trynius atskiriame nuo baltymų ir baltymus išplakame iki standžių putų. Moliūgus sutriname, įmaišome kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, prieskonius ir išmaišome. Atsargiai įmaišome plaktus baltymus. Moliūgų
masę supilame į tešlos krepšelį.
Kepame 180 °C temperatūroje apie 40 min. Ištraukę apibarstome cukrumi ir kepame dar 5–10 min. Skanaus!

I have so many things on my hands right now. And one of those things last week was baking this particular pumpkin pie. I’m not a big fan of pumpkin cakes, but some who tasted it actually liked it. I’d rate it 7/10 because it was too sweet for me, but the pastry part was easy to roll, so at least no problems here. Here it goes.

Pumpkin pie

Large (28 cm)
For the pastry:

100 g butter
180 g flour
1 egg
100 g sugar
A pinch of salt
One lemon zest

Pumpkin filling:

1,5 kg pumpkin
100 g sugar
One lemon zest
3 eggs
1 tsp. vanilla sugar
1 tsp. cinamon
½ tsp. ground ginger
A pich of nutmeg, clover
Sugar for dusting

To prepare the pastry:

Mix the flour with butter, egg, sugar and a lemon zest. Knead the dough and put it in a fridge for 2–3 hours.
Roll the dough into a circle larger than your baking tin, put it in a baking tin and make some holes with a fork. Put a foil on top and some beans. Bake at 180 °C for 15 min. Take of the foil with the beans and let the pastry cool.

To prepare the filling:

Peel and deseed your pumpkin. Cut it into 3 cm squares and bake it at 180 °C for45-50 min. Take the pumpkin out of the oven and let it cool.
Separate egg yolks and whites. Whisk your whites till peaks form.
Blend the pumpkin, mix it with the egg yolks, sugar, vanilla sugar and spices. Carefully mix in the egg whites. Pour the mixture into the pastry.
Bake at 180 °C for 40 min. Take the cake out, sprinkle with sugar and bake it for 5–10 min. more. Enjoy!

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

na kaip faina, po šito postelio atrodo, kad nė nebuvau sustojus čia rašyt/rodyt 🙂

Comment by galtaupakeliui




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: